Workshops Fermenteren

Workshop fermenteren

Inschrijven voor een workshop

Zaterdag 10 oktober 13.00 tot 16.00 uur VOL
Zaterdag 17 oktober 13.00 tot 16.00 uur VOL
Donderdag 22 oktober 17.30 tot 20.30 uur VOL
Zaterdag 31 oktober 13.00 tot 16.00 uur
Donderdag 5 november 17.30 tot 20.30 uur
Zaterdag 14 november 13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 21 november 13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 28 november 13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 12 december 13.00 tot 16.00 uur
Donderdag 17 december 17.30 tot 20.30 uur

Om de onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen waarborgen, mogen er voorlopig maximaal 6 personen deelnemen aan een workshop.

Voor personeelsuitjes, vriendengroepen en andere speciale toepassingen kunnen andere data worden afgesproken. Neem daarvoor even contact met ons op.

Wat houden de workshops in

Presentatie
Onze gezondheid, onze voeding en fermenteren

Proeven van gefermenteerde producten
We gebruiken onze ogen, neus en mond.

Fermenteren
De theorie van de presentatie gaan we in de praktijk brengen. We gaan 3 recepten klaarmaken: zuurkool, Kimchi en een ‘ferment van het moment’.

Veganistische hapjes

Veganistische hapjes
Tijdens de workshop krijg je allerlei lekkere veganistische hapjes aangeboden. ZwamBoon, de vlees-/tarweopvolger van gefermenteerde peulvruchten met lekkere toppings en gefermenteerde groentes. Zo leer je direct de smaak van gefermenteerde voeding kennen en zie je allerlei toepassingsmogelijkheden.

Verzamelen
Vanaf 12.45 resp. 17.15 uur kun je in onze gezellige zithoek terecht om even te wachten totdat iedereen er is. Daar staan koffie, thee en de gefermenteerde (fris)drank Kebucha voor je klaar. Maak het je gemakkelijk en voel je welkom!

Voel je welkom in onze gezellige huiskamer

Presentatie

Om 13.00 uur resp. 16.30 uur starten we met de presentatie. Die gaat over het verband tussen onze gezondheid, onze voeding en gefermenteerde producten. En over diverse fermentatiemethoden. Met deze technische kennis kun je straks ook thuis aan de slag. Je hoeft niet alles te onthouden: je krijgt een hand-out met informatie en recepten mee naar huis.

Fermenteren

Daarna mag je zelf aan de slag met fermenteren. Met de recepten in de hand-out maak je 3 gerechten: zuurkool, Kimchi en een ‘ferment van het moment’. De groentes en specerijen liggen allemaal al voor je klaar. Je krijgt van ons een mooie fermenteerpot met waterslot cadeau. Voor de andere fermentaties kun je zelf twee schone afsluitbare potten meenemen. Uiteraard kun je ook potten bij ons aanschaffen, maar voel je vrij je eigen potten mee te nemen.

Gratis fermenteerpot

fermenteerpot

Sfeerimpressie van de workshop

  • workshop fermenteren
  • workshop fermenteren
  • workshop fermenteren

Inschrijven:

Ik wil me graag inschrijven voor een van de workshops

De prijs voor de workshop is 59,95 euro.

Daarvoor krijg je:
– de workshop
– 3 fermenten (zuurkool, kimchi en een ‘ferment van het moment’)
– veganistische hapjes met gefermenteerde groentes
– een gratis fermenteerpot met waterslot
– een handout met alle informatie
– gratis pleisters (onze messen zijn niet-vegetarisch!)
– een gezellige middag of avond

Geef een workshop cadeau met de cadeaubon!

In het kort:

Data: zie boven
Tijd: zie boven
Adres: Spoorstraat 27b, 7311 PE Apeldoorn ( Nettenfabriek)
Parkeren: Voor de deur. Ingang via de Molendwarsstraat naar de Spoorstraat, links voor het busstation langs, dan de oprit op tussen de Fotovakschool en het Saxion. Daar zie je de slagboom van onze parkeerplaats.
Inschrijven: dat kan hier
Prijs: 59,95 euro. Je inschrijving is definitief zodra je betaling binnen is.