De workshops zijn na 15 september 2023 tot nader orde gestopt.
Je bent voor de Workshop Fermenteren onze gast in het oud industriële pand de NETTENFABRIEK in Apeldoorn.
Eind september 2023 stoppen wij in de Nettenfabriek. De workshops stoppen dan ook.
Inhoud van de workshop
Presentatie
Onze gezondheid, onze voeding en fermenteren. Wat betekent het eten van gefermenteerde groente voor je gezondheid?
Proeven van gefermenteerde producten
We gebruiken onze ogen, neus en mond. Hoe hoort het eruit te zien, hoe ruikt het? Hoe smaakt gefermenteerde voeding?
Fermenteren
We gaan lekker aan de slag om de theorie van de presentatie in de praktijk te brengen.
We maken drie recepten: zuurkool, vegan Kimchi en een ‘ferment van het moment’. Je gaat dus met drie ‘pruttelende potten’ naar huis.
data workshop fermenteren
Hapjes en drankjes tijdens de workshop

Tijdens de Workshop Fermenteren krijg je allerlei lekkere veganistische hapjes aangeboden. De basis van deze hapjes is YOi van ZwamBoon.
YOi is een gefermenteerd product van biologische peulvruchten, haver en zilvervliesrijst. Je krijgt YOi te proeven in combinatie met gefermenteerde groente.
Zo leer je de smaak van gefermenteerde voeding kennen en leer je ook wat je allemaal kunt doen met de door jou gefermenteerde groente.
Verzamelen
Vanaf 11.15 uur kun je in onze gezellige zithoek terecht om even te wachten totdat iedereen er is. Er staan koffie, thee en de gefermenteerde (fris)dranken Waterkefir en Kombucha voor je klaar. Maak het je gemakkelijk en voel je welkom!

Presentatie
Om 11.30 uur starten we met de presentatie. Die gaat over het verband tussen onze gezondheid, onze voeding en gefermenteerde producten. En over diverse fermentatiemethoden.
Met deze technische kennis kun je straks ook thuis aan de slag. Je hoeft niet alles te onthouden: je krijgt een hand-out met informatie en recepten mee naar huis.

praktijk
Daarna mag je zelf aan de slag met fermenteren. Arja legt je stap voor stap uit wat je moet doen. Naderhand kun je alle recepten en de technische informatie nog nalezen in de hand-out. In een gezellige setting maak je drie gerechten: zuurkool, vegan Kimchi en een ‘ferment van het moment’.
De groentes en specerijen liggen allemaal al voor je klaar. En ook een gratis Weck fermenteerpot met waterslot.
Voor de andere fermentaties kun je zelf twee schone afsluitbare potten meenemen. Mocht je liever 3 dezelfde fermenteerpotten hebben, dan kun je die tijdens de workshop voor een vriendelijk prijsje aanschaffen.
Reacties van deelnemers
Wil je weten wat anderen vonden van deze workshop. Kijk dan even hier naar de spontane reacties.
Prijs
De prijs voor de workshop bedraagt 69,50 euro.
Er zijn ook cadeaubonnen verkrijgbaar.
Daarvoor krijg je:
– de workshop
– 3 fermenten (zuurkool, kimchi en een ‘ferment van het moment’)
– veganistische hapjes met gefermenteerde groentes
– een gratis fermenteerpot met waterslot
– een handout met alle informatie
– korting op de fermenteerpotten
– gratis pleisters (onze messen zijn niet vegetarisch!)
– een gezellige middag
In het kort:
Data: zie boven
Tijd: 11.30 tot +/- 15.30 uur
Adres: Spoorstraat 27b, 7311 PE Apeldoorn ( Nettenfabriek)
Parkeren: Voor de deur. Ingang via de Molendwarsstraat naar de Spoorstraat, links voor het busstation langs, dan de oprit op tussen de Fotovakschool en het Saxion. Daar zie je de slagboom van onze parkeerplaats.
Inschrijven:
Prijs: 69,50 euro. Je inschrijving is definitief zodra je betaling binnen is.
Inschrijven
workshops voor groepen
Voor personeelsuitjes, vriendengroepen en andere speciale toepassingen kunnen andere data worden afgesproken. Neem daarvoor even contact met ons op.
Sfeerimpressie van de workshop
Inschrijven:
Ik wil me graag inschrijven voor een van de workshops

Informatie over fermenteren en gezondheid