Waterkefir

Waterkefir is de benaming van een symbiose van bepaalde gisten, schimmels en bacteriën. Ze maken van water met suikers een gezonde drank vol met probiotica. De waterkefir korrels zetten de aanwezige koolhydraten (suiker) om in melkzuur en koolzuur.

Dagelijks een limonadeglas waterkefirdrank is goed voor het spijsverteringsstelsel.
Je spijsverteringsstelsel werkt bij de gratie van bacteriën. Bij veel mensen is het darm microbioom helaas uit balans. Vroeger werd dat ‘darmflora’ genoemd. Door goede bacteriën toe te voegen, verbeter je het microbioom. Lees meer op Kebucha.nl.

Startsets

Waterkefir startpakket

In de Fermenteerfabriek zijn startsets voor waterkefirdrank te koop. In zo’n pakket zit alles om direct te beginnen met het maken van probiotica drank.

Waterkefir Startset Compleet

De waterkefirkorrels in het startpakket gaan in principe levenslang mee.

Als je de korrels goed verzorgt, kun je ze keer op keer gebruiken. Ze zullen zelfs gaan groeien. Na verloop van tijd heb je misschien te veel en kun je de korrels doorgeven aan familie, vrienden en bekenden.

Voor een lekkere smaak voeg je gedroogde vruchten toe. Kies voor ongezwavelde vruchten, want de waterkefirkorrels houden niet van zwavel.

Inhoud van de startset
– 1 kunststof fles om de drank in te bewaren
– 5 gram baking soda (voor het schoonmaken van je pot)
– 6 gram gedroogde waterkefirkorrels (= +/- 50 gram actieve kefir)
– 48 gram rietsuiker (12 klontjes) voor opstarten en 1 bereiding
– 2 gedroogde ongezwavelde abrikozen en gedroogde appel (voor 1 bereiding)
– gebruiksaanwijzing

Dit waterkefir startpakket kost 12,50 euro en is te koop bij de Fermenteerfabriek in Apeldoorn of via de webshop.

Wat je zelf nog nodig hebt: water en een afsluitbare pot. Dit kan een fermenteerpot zijn.

Waterkefir korrels zijn ook los te koop: 6,50 euro per 6 gram. Dit kan eventueel per post worden opgestuurd.

Hoe maak ik mijn eigen probioticadrank

FERMENTEER LOGBOEK WATERKEFIR

Je kunt een gratis fermenteer logboek aanvragen. Print het uit en noteer al jouw waterkefir experimenten.

FAQ

Reacties van klanten

Op 18 mei jl. had ik contact met (ik denk) Bert met vragen over mijn waterkefirkorrels, bij De Fermenteerfabriek aangeschaft: ondanks verwoede pogingen wilden ze maar niet vermeerderen! Ze deden hun werk goed (bruisen) en de smaak was ook goed maar vermeerderen .. ho maar! .. Wat was het probleem??
Ik wil graag aan u terugkoppelen dat het advies, om méér water en suiker op 100 gr. korrels te zetten, geweldig heeft geholpen!
Dank voor het verlossende advies, inmiddels groeien ze als de brandweer! Ik heb er teveel en ben ze aan het drogen, weggeven en aan de hond aan het voeren.
Superlekker en goed voor mijn microbioom!

Succes met uw werk en met hartelijke groet,

Ellen, Ter Aar