Ingrediënten recept komkommer inmaken
Komkommers 2 grote of 4 kleinere
Dille 4 flinke takken
Zwarte peperkorrels, ongeveer 10 à 12
Zout 2 gram (we hebben van die handige precisieweegschaaltjes)
Witte (wijn)azijn 450 ml
Citroensap van 1 citroen
Suiker 200 gram
Bereiding
Was de komkommers en snijd ze in schijfjes van iets minder dan 1 cm. Rits de dilleblaadjes van de takjes.
Doe azijn, citroensap, suiker, zout en peperkorrels in een steelpan en breng aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost.
Doe de komkommerschijfjes en de dille om en om in een brandschone pot (van ongeveer 1 liter). 65 Graden in de vaatwasser is oké. Giet de hete vloeistof over de komkommer. Als de pot erg koud is, zet er dan eerst een metalen lepel in om de ergste hitte op te vangen. Of warm je pot een beetje voor in warm water.
De schijfjes moeten allemaal onder de vloeistof staan. Doe het deksel op de pot en laat afkoelen.
In de koeling is dit lang houdbaar. Azijn, zout én suiker conserveren de groente.
Wil je meer leren dan dit recept komkommer inmaken? Volg dan een Workshop WECKEN, INMAKEN en DROGEN.