Recept Courgette Inmaken

recept courgettes
Ingemaakte Courgettes
Ingrediënten recept courgettes inmaken

2500 gram courgettes
3 uien of 5 grote sjalotten
2 teentjes knoflook in plakjes
120 gram zout
½ liter azijn van 12%
½ liter water
800 gram suiker
2 eetlepels mosterd of 1 theelepel mosterdpoeder
2 theelepels kurkuma
1 rode peper in ringetjes
2 zakjes met inmaakkruiden (5 gram per zakje): (Er zit in: Jeneverbes, Ketoembar, Laurier, Dillezaad, Zwarte peperkorrels, 2 rode paprika’s)

Bereiding recept courgettes:

Courgettes over de lengte doorsnijden en het zaad met een lepel verwijderen. Heel jonge courgettes kunnen met zaad en al in plakjes worden gesneden. Snijd de courgettes in dunne schijfjes, snijd de uien in kleine stukjes, voeg zout toe en laat dat 2 uur staan. Afspoelen en goed laten uitlekken.

Voeg alle overige ingrediënten bij elkaar en laat dit 3 minuten doorkoken. Voeg de groenten toe, breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.

Doe in schoongemaakte potten tot 2 cm onder de rand. Goed dichtdraaien en vacuüm laten ontstaan.

Na +/- 1 maand goed op smaak.

Wil je leren hoe inmaken precies in zijn werk gaat? Volg dan een Workshop WECKEN, INMAKEN en DROGEN.