Grote fermenteerpot

grote fermenteerpot

Soms heb je gewoon niet genoeg aan de WECK fermenteerpotten van 1 of 1,59 liter. Gelukkig is er ook een grotere fermenteerpot beschikbaar: de 3 liter WECK fermenteerpot.

Hoeveel kan er in de grote fermenteerpot?

In deze fermenteerpot pas ongeveer 4 kg witte kool. Ideaal voor een groot gezien of voor een grote zuurkooleter.

Grote fermenteerpot van WECK kwaliteit

Het door WECK gebruikte glas is van een hoge kwaliteit. Het kan zowel tegen heel hoge temperaturen als tegen diepvriestemperaturen. Dit glas kan tegen een stootje!

Afdekken met een glasgewicht

Als jouw zuurkool in wording in de pot zit en flink is aangeduwd, moet je er een gewicht op plaatsen. Immers: bij fermenteren worden melkzuur en koolzuur geproduceerd. Het koolzuur stuwt de groente omhoog, waardoor het zonder tegendruk boven de vloeistof uit zou komen. En dan is het niet meer zuurstofarm en dus kwetsbaar voor bederf veroorzakende micro-organismen. Dek je ferment dus altijd af met een gewicht. Dit kan een plastic zakje gevuld met pekelwater zijn, maar er zijn ook speciale glasgewichtjes te koop. Voor deze pot heb je ongeveer 3 van deze gewichtjes nodig.

Bestellen

Je bestelt deze pot gewoon in onze webshop.

Bewaren van je gefermenteerde product

Zo’n grote pot is waarschijnlijk niet handig om in je koelkast te bewaren. Als je de gelukkige bezitter van een kelder bent, kan hij daar natuurlijk in. Bofferd!
Als je bijvoorbeeld jouw zuurkool in de koelkast wilt gaan bewaren, dan zou je de gefermenteerde kool kunnen overdoen in lege ‘HAK-potjes’. Die stapelen zo lekker in de koelkast en nemen daardoor weinig ruimte in. Denk er dan wel om, dat je de zuurkool in de kleinere potjes weer goed naar beneden duwt, zodat de kool onder de vloeistof blijft staan. Anders gaat het alsnog bederven! Eventueel kun je in elk potje ook nog een gewichtje bovenop leggen (zakje pekelwater).