Fire Cider de natuurlijke booster: dit is geen fermentatie, maar een infusion met appelazijn.
ingrediënten met gezondheidsvoordelen
Met behulp van ongepasteuriseerde appelazijn trek je gezonde stoffen uit de ingrediënten. Alle ingrediënten hebben bepaalde gezondheidsvoordelen. Volg de links als je er meer over wilt weten.
INGREDIËNTEN:
Liefst alles biologisch!
60 gr knoflook
200 gr ui
150 gr gember
150 gr mierikswortel
60 gr geelwortel (kurkuma)
5 zwarte peperkorrels
40 gr rode peper zonder zaadlijsten
1 sinaasappel in plakjes
1 citroen in plakjes
kaneelstokje
paar takjes tijm en rozemarijn
paar blaadjes salie
1,2 liter appelazijn
Fire Cider de natuurlijke booster maak je eventueel op smaak met 100 gr (rijst)stroop.
Tip: wat steranijs mee laten trekken.
bereiding
Knoflookteentjes met vel met de platte kant van je mes pletten. 10 Minuten laten liggen. Droge velletjes verwijderen en teentjes fijn snijden.
Ui ontvellen en in ringen snijden.
Gember wassen en fijn snijden.
Mierikswortel schillen en fijn snijden.
Kurkuma wassen en fijn snijden.
Zwarte peperkorrels met de platte kant van je mes pletten.
Rode pepers in de lengte halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en fijn snijden. Als je van pittig houdt, snijdt je de hele pepers in ringetjes.
Sinaasappel en citroen wassen en in dunne plakken snijden.
Takjes tijm, rozemarijn en de salieblaadjes even wassen.
Meng al deze ingrediënten en doe ze in een grote afsluitbare pot. Giet de appelazijn over het mengsel. Even schudden. Zorg dat alles onder de vloeistof staat. Laat dit mengsel 6 weken infuseren*. Regelmatig omschudden (let op dat het onder de vloeistof blijft staan!)
Als het 6 weken heeft getrokken, zeven en in flessen doen. Als je het nodig vindt, kun je rijststroop naar smaak toevoegen.
* Het vocht en het zuurtje van de azijn trekken waardevolle stoffen uit de ingrediënten.
Gun jezelf deze booster voor je gezondheid: elke dag een borrelglaasje maakt je sterk.