Fermenteer recepten

Zit er een fermenteer recept voor jou bij?

Tijdens de Workshop Fermenteren maak je zuurkool, veganistische kimchi en een ‘ferment van het moment’. Je krijgt een boekje mee naar huis, waar de theorie over het fermenteren in staat. Ook staan daar nog een paar andere fermenteer recepten in. Welk fermenteer recept ga jij thuis uitproberen?

Je krijgt allerlei vegan hapjes terwijl je bezig bent met de workshop. YOi van ZwamBoon met heerlijke toppings. YOi is overigens ook een gefermenteerd product.

fermenteer recepten

recept fermenteren rettich
Rettich fermenteren
Fire Cider de natuurlijke booster
Fire Cider
Venkel met witte kool, wortel, appel en gember
Witte kool met appel en karwijzaad

fermenteer recepten op alfabet

Aardpeer fermenteren
Augurken fermenteren
Bloemkool fermenteren
Druivenblad fermenteren
Kimchi fermenteren
Knolselderij fermenteren
Rabarber fermenteren
Rettich fermenteren
Rode ui fermenteren
Spruitjes fermenteren
Ui fermenteren
Venkel fermenteren
Witte kool met appel fermenteren

nieuwe fermenteer recepten

Na de Workshop Fermenteren krijg je regelmatig een nieuw fermenteer recept toegestuurd. Hiermee hopen wij je te blijven inspireren.

Als je eenmaal weet hoe je moet fermenteren, kun je zelf je eigen fermenteer recepten maken. Je kunt bijvoorbeeld verschillende groentes met elkaar combineren. Daardoor krijg je soms verrassende resultaten. Ook kun je experimenteren met smaakmakers. Smaakmakers zoals kruiden en specerijen. Maar je kunt ook fruit als smaakmaker toevoegen. Fruit wordt meestal niet lekkerder als je het fermenteert, maar je kunt fruit wel mee fermenteren om de smaak van je groente te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een appeltje mee fermenteren met pastinaak. De pastinaak krijgt dan wat ‘appeligs’.

Je weet van tevoren niet hoe een combinatie van groentes zal smaken. Daarom is het slim om het met kleine hoeveelheden uit te proberen. Bewaar eens een tijdje de glazen potjes die je anders naar de glasbak zou brengen. Omdat ze ideaal zijn om kleine hoeveelheden in te fermenteren. Gooi restjes groente niet weg, maar fermenteer ze! Heb je liever zo’n mooie Weck fermenteerpot op je aanrecht staan, dan zijn die te koop tijdens de workshop. Of je bestelt ze via onze webshop.

Fermenteren is experimenteren. Vaak is het lekker. Soms valt het tegen. Lekker is leuk, niet lekker niet. Maar daar leer je van.

Hier vind je meer informatie over wat fermenteren is.